Menü Bezárás
Deutsche Version
 
Képeslapküldés

GPS koordináták: 47.47652, 17.37362

Sobor Győrtől 45km-re található. Sobor életében meghatározó szerepet játszik a Rába tó és a Rába folyó jelenléte. A település kb. 180 házból áll.

Sobor község az elmúlt évtizedekben nagy népszerűséget vívott ki magának a térségbe érkező turisták körében. A Rábaköz gyöngyszemeként emlegetett településen található a Szent Hubertus Vadászkastély Széchenyi Zsigmond hagyatékával, vadásztrófeáival. A lenyűgöző kastély rendszeres helyszíne konferenciáknak, családi és üzleti nagyrendezvényeknek. A település szülötte a híres betyár, Sobri Jóska, akinek a legendája napjainkban is él és megelevenedik a népszerű sobori verbunkos és hagyományőrző néptánccsoport koreográfiájában. Kedvelt turisztikai célpont a községben található „Rábaközi Vendégház és Sobri Jóska betyártábor” ahol teljes körű szolgáltatással várják a vendégeket és akár 40-45 fő számára is tudnak szállást, étkezést és tartalmas programokat biztosítani. A vendégház a Rába-völgyben és a Rábaközben lovas, lovaskocsis, kerékpáros és gyalogos szervezett túrákon mutatja be a térség csodálatos természeti értékeit és kulturális örökségét. Az ifjúság számára érdekes tematikus táborokat, erdei iskolai programokat kínál minden évszakban. A vendégház programkínálata többek között lovaglás, hagyományos disznótoros hétvégék és a Rába folyó mellett kialakított 2 hektáros élménypark és íjászlőtér, ahol kipróbálhatják a betyár világ eszközeit a karikás ostortól a betyárfokosig, valamint a tradicionális íjászatot és a lovasíjászatot. Sobor kiváló kiinduló pont a mintegy 15 percnyi autóútra lévő pápai, kapuvári, csornai termál- és gyógyfürdőkbe, ahova klimatizált kisbusszal városlátogató kirándulásokat is szerveznek.

Látnivalók:

  • Szent Hubertus Vadászkastély: a kastély a település szívében található. Rendszeresen otthont ad esküvők, családi és üzleti rendezvényeknek. Nyáron lehetőség van szobafoglalásra is. A belső tereket vadásztrófea gyüjtemények, korhű antikbútorok, festmények színesítik és repítenek minket vissza az időben.
  • Szent Mihály templom: a római katolikus templom 1939-ben épült.
  • Evangélikus templom, mely 1928-ban épült.
  • I. -II. Világháborús emlékmű: az emlékmű felújítása 1983-ban történt.
  • Kőkereszt, Szűz Máriával: a szobrot 1856-ban emelték a helyére. Készítője Németh István.
  • Természeti értékei közé tartoznak a falu határában élő vadkörte fák.
  • Sobori Verbunkos és Hagyományőrző Néptáncegyesület

Vendéglátás:

Rábaközi Vendégház és Sobri Jóska Betyár Tábor

Cím: 9315 Sobor, Andrási u. 8.

Tel: 96/287-244

Fax: (96) 287-244

Email: nemespolgi.sobor@freemail.hu

www.rabakozivendeghaz.hu

Sobori Kastélyszálló

Cím: 9315 Sobor, Kossuth u. 9.

Tel: 96/287-260

www.duditshotels.hu

Helyi termékek:

Nemes László – lekvár, tej, méz, gyümölcsök, bor, rábaközi perec

kóstoltatás, kipróbálás lehetséges szervezett formában
Sobor, Andrási u. 8.

Telefon: 70/334-9885

Nemes László – fafaragó, bőrös, fazekas, szalmafonó

kóstoltatás, kipróbálás lehetséges szervezett formában
Sobor, Andrási u. 8.

Telefon: 70/334-9885

Önkormányzat elérhetőségei:

9314 Sobor, Kis u. 1.

Telefon: (96) 287-223

Forrás: www.sobor.hu, wikipédia.

További híreink