Menü Bezárás

Győri legendák képre és orgonára
TOP-7.1.1-16-H-ESZA- 2020-01662

 

Kedvezményezett neve: Rendezvényműhely Közhasznú Egyesület

Szerződött támogatás összege: 7 237 900 Ft.

Támogatás mértéke (%-ban): 100%

A projekt tartalmának bemutatása: Projektünk a helytörténetet, kulturális sajátosságokat, városi legendákat feldolgozó produkciókat mutatja be. A városi és kulturális turizmus együtteseként a programokhoz kapcsolódó túrák alatt megismerjük a városi helyszínekhez kapcsolódó legendákat, történelmüket, majd mindezen tudáshoz hozzákapcsolunk egy az adott estére kiválasztott legenda által ihletett orgona költeményt és egy szín-és képvilágot. Így a közönségben az adott legendák más érzékszerveken keresztül is nyomot hagyhatnak bennük. Átfogó és konkrét célunk, hogy maradandó élményt nyújtsunk a résztvevőknek, egy olyan program csomagon keresztül, ahol az informatív tudás egy kis művészettel társul, ezzel is elmélyítve az ott elhangzottakat, látottakat. Egy hely specifikus programalapú fejlesztés, amellyel a helyi közösségek részvételét és tudatosságát fokozhatjuk. A kulturális és közösségi élet megújítása együttműködések kialakítását keresztül.

Programjaink a legendákon keresztül Győr-specifikusak, helyi értékeken alapulnak, ugyanakkor a történelmi értékeket egy új köntösben, a zene és a festészet eszközeivel mutatjuk be. A program vallástól függetlenül mindenkinek szól. Programjaink ingyenesek. A művészetek közöti szinergiát hozzuk létre egy-egy este folyamán, hiszen helyben láthatjuk, hogy a történelem, egy-egy legenda hogyan ihleti meg az orgonaművészt, és Borbély Károly festőművészt.

A városi közösségek aktivitását kívánjuk növelni, az által, hogy a helyi legendákat feldolgozva, egy új élményt nyújtsunk. Nem mindennap nyílik lehetőség orgona játék meghallgatására, úgy hogy figyelhetik a művész játékát, és közben egy festőművész munkáját is élőben láthatják.

 

Projekt tervezett befejezési dátuma: 2021.10.28

Projekt azonosító száma: TOP-7.1.1-16-H-ESZA-2020-01662

Győri legenda, és ami mögötte van - Kutatómunka