Menü Bezárás

helyszíne:  Nyúli Sport Club,   9082. Nyúl, Jókai u. 30.

időpontja:     2014. április 6. (9.00 – 12.00)

Résztvevők:

Nyúl község lakossága, az általános iskola diákjai, és családjaik, az iskola pedagógusai családtagjaikkal, számos sportolni szerető család apraja, nagyja. Mindenki, akit érdekel a sport és hajlandó az egészsége és a fittsége érdekében tenni.

Program rövid leírása:

Február végén egy szuper hangulatban telt túrát tettünk meg községünk dombvidékét bejárva, mindenki nagyon jól érezte magát, ezért már akkor megfogalmazódott a gondolat, hogy a közeljövőben meg kell ismételni ezt a programot. Közkívánatra tehát április 6-án ismét túrabakancsot húztunk és nekiindultunk a „Nyúli havasoknak”.

Az útvonalon nem sokat változtattam, hiszen a cél az volt, hogy minél több korosztály és több vállalkozó szellemű ember vegyen részt a túrán, így az egész kicsi gyermekektől kezdve, az idősebb korosztályig mindenki számára teljesíthető távot kellett meghatároznom.

A túra a Sportpálya bejáratától indult – Jókai u. – Táncsics M. u. – Mandulafa u. – Benti dűlő – Madarász u. – Zsidó-domb – Vaskapu – Szurdok teteje – Szemenyei borászat magánútján végig és le az Akácos u. irányába – Szurdok – Táncsics u. – Jókai u. – Sportpálya

Több alkalommal megálltunk pihenni, és egy fás, bokros részen az iskolások számháborúzhattak, amíg a kisebbek, szülők és idősebbek kipihenték magukat. Visszafelé megnéztük, hogy hol szánkózhattunk volna, ha ezen a télen esett volna hó…

Remek hangulatban, nagyon jól telt el a vasárnap délelőtt. Külön nagy örömömre szolgált, hogy több család megköszönte ezt az útvonalat, mert évek óta Nyúlon élnek, mégis ezen az útvonalon még soha nem jártak.